mozesz troche jasniej bo nie zabardzo rozumie co napisałes .nie pasuja bo co sa za długie za krutkie czy maja tylko te metalowe osłony .jesli chodzi ci o te metalowe osłony to powiny je miec .moze stare kable wymienił ktos przed toba na uniwersalne [po taniosci]
Prawe i lewe lusterko ustawia się w tym samym czasie
Zwiń
X
-
Re: Prawe i lewe lusterko ustawia się w tym samym czasie
Zamieszczone przez Lyanmam taki problem, że podczas ustawiania lewego lusterka prawe także się rusza tak samo jak lewe, z kolei jeżeli przełączę się na ustawianie prawego to działa tylko prawe. ktoś miał z czymś takim do czynienia wcześniej ?Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez Lyanmam taki problem, że podczas ustawiania lewego lusterka prawe także się rusza tak samo jak lewe, z kolei jeżeli przełączę się na ustawianie prawego to działa tylko prawe. ktoś miał z czymś takim do czynienia wcześniej ?
A tak jak piszą poprzednicy tak ma być..
To ma na celu wygodę w przypadku kiedy do Twojego samochodu wsiądzie ktoś inny i przestawi sobie lewe lusterko, a prawe ustawi się (teoretycznie dobrze) samo :-)
Komentarz
-
-
Można na pewno to wyłączyć w VCDS - funkcja się chyba nazywa "lusterko symetryczne". Natomiast ta opcja ma za zadanie ułatwić Ci ustawianie lusterek jak zmieniasz się z kimś miejscami (wtedy po dostosowaniu lewego prawe jest też gotowe). Poza tym przydaje się przy cofaniu - jak obniżysz lewe, to prawe też już jest na dole.
Ja u siebie też to potraktowałem jako błąd :-) dopiero po przeczytaniu instrukcji (i to w ogóle po inną rzecz) znalazłem opis tej funkcjonalnościPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Witam, a przy okazji powiedzcie czy lusterka zawsze się grzeja, czy po włączeniu grzania tylnej szyby.
Mam wrażenie, że kiedyś grzały dopiero razem z tylną szybą.
Teraz po włączeniu silnika lustra grzeją ( tylna szyba wyłączona) i żeby nie grzały przełączam w pozycję np prawe lub lewe do regulacji.
Dzięki za wszelkie spostrzeżenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zbyszek_AWitam, a przy okazji powiedzcie czy lusterka zawsze się grzeja, czy po włączeniu grzania tylnej szyby.
Mam wrażenie, że kiedyś grzały dopiero razem z tylną szybą.
Teraz po włączeniu silnika lustra grzeją ( tylna szyba wyłączona) i żeby nie grzały przełączam w pozycję np prawe lub lewe do regulacji.
Dzięki za wszelkie spostrzeżenia.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckMożna na pewno to wyłączyć w VCDS - funkcja się chyba nazywa "lusterko symetryczne". Natomiast ta opcja ma za zadanie ułatwić Ci ustawianie lusterek jak zmieniasz się z kimś miejscami (wtedy po dostosowaniu lewego prawe jest też gotowe). Poza tym przydaje się przy cofaniu - jak obniżysz lewe, to prawe też już jest na dole.
Ja u siebie też to potraktowałem jako błąd dopiero po przeczytaniu instrukcji (i to w ogóle po inną rzecz) znalazłem opis tej funkcjonalności
A ja od wczoraj klnę w niebogłosy Skodę że coś się już zje....ało :roll:
Z drugiej strony mam wrażenie że wcześniej tego nie miałem, czy któryś z kolegów którzy grzebali przy moim aucie VAG-iem mogli mi to niechcący włączyc ?? :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
krizi, zajrzyj na stronę Skody lub jakiegokolwiek dealera, tam możesz za free stargać instrukcję do Toura w pdfie :wink:Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
Komentarz